Jednání ministrů
Zaorálek: EU musí mít jednotný postoj k Rusku

29.01.2015 19:00

Potřebu udržet jednotný postoj zemí Evropské unie ve vztahu k Rusku a ukrajinské krizi zdůraznil český ministr Lubomír Zaorálek při příchodu na jednání s ostatními ministry zahraničí EU. Jejich mimořádnou schůzku svolala do Bruselu šéfka evropské diplomacie Federica Mogheriniová kvůli zhoršující se situaci na východě Ukrajiny a je možné, že se rada rozhodne nějakým způsobem přitvrdit stávající protiruské sankce.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Přemysl Kadlec (15 hlasů) 29.01.2015 19:26

    Zaorálek si umí představit rozšíření seznamu osob a firem se...

  • Deadman´s Hand (11 hlasů) 29.01.2015 19:53

    Bublina splaskla, ukrajinské síly nebojují s regulérními ruskými...

  • Deadman´s Hand (10 hlasů) 29.01.2015 19:51

    Slovensko: Otvorený list ministrovi obrany SR a vláde SR – žiadosť o...

  • Petr Hrádecký (9 hlasů) 29.01.2015 22:20

    Pan Zaorálek by si už neměl nic představovat. "Revolucionář" a hřímač...

  • Přemysl Kadlec (9 hlasů) 29.01.2015 20:05

    ... „Dnes máme důkazy o působení ruských vojáků, občanů Ruské...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Doufám, že EU neposkytne sluchu dementním rusofilním starcům a zadluženým pragmatikům.

0 hlasů

V Bruselu už by měli začít koneně myslet a nedělat hloupá rozhodnutí jako je poškození Ruska sankcemi, naopak sankce je třeba urychleně zrušit, Rusku se omluvit za naší drzost a začít s nimi úzce spolupracovat ve všech směrech hlavně vojensky proti Islamskému státu a terorizmu ve světě, a to společně s USA,Ruskem a EU, ale bezodkladně, jinak boj bude marný s vysokými finančními náklady a zbytečných ztrát na životech. Bez Ruska nedokážeme zcela nic . Nula - Ukrajina je jen ukrajinský spor, u Prahy pracují Ukrajinci co tam pár dní bojovali, žádní Rusové tam nejsou, jen žijící na Ukrajině, mezi Ukrajinci jsou také Rusové, ale atát Rusko do toho nemíchejte, vzpamatujte se !!!!!!!!

3 hlasy

Evropská unie se nezajímá o to, kdo postřílel 100 lidí 22.2.2014 na Majdanu, hodně z nich do zad. Stačí jí, když banderovci řeknou, že "to proruský prezident Janukovyč", i když je to doložená lež.

EU si myslí, že jsme zapomněli, kdo sestřelil let MH17, kde zahynulo 298lidí, kdo upálil 50lidí v Oděse.

Je nesmysl, aby povstalci stříleli po obytných čtvrtích Mauripolu, když s Mauripolem počítají - oni tam chtějí žít, s těmi lidmi, jak by do nich mohli střílet?
Všude jinde střílí pouze po jednotkách armády banderovců a vojácích, které tyto jednotky nutí bojovat proti vlastním lidem.

EU je vrcholem pokrytectví, když připisuje těch 30mrtvých opočencům, jen na základě tvrzení banderovců. Dnes ráno budou kolem té "kapsy" mezi Doněckem a Luhanskem na silnici autobusy plné dětí, postřílí je banderovci a hodí to na Rusko?
O takových akcích se mluví, zvěřejňování pomáhá takové provokace omezit.

Vadí spíš fakt, že Rusko se nechce podřídit banderovcům, to ale nejde, vzhledem k ideologii pana Bandery, že vše židovské a ruské musí být na Ukrajině vyhlazeno. Podporuje EU raději banderovské nacisty, než by se chovala spravedlivě k Rusku?

Řecký premiér nyní "obchoduje" se svým přátelstvím k EU a Rusku, kolik peněz asi požaduje, aby prodal pravdu a zařadil se poslušně do bloku EU?

Bude to stát Němce asi balík, ale to je stálo sjednocení Německa také - tehdy ovšem vstřícný postoj Ruska brali jako samozřejmost a podle US velvyslance v Rusku daly západní politici Rusku slib, že se NATO nebude rozšiřovat na východ.

Kdeže loňské sněhy jsou, co by na to řekl Jan Tleskač a Václav Havel, který v té době také žádal rozpuštění Varšavské smlouvy a aliance NATO, reliktů studené války?

EU nevytvořila vlastní systém bezpečnosti s Ruskem, z logiky věci je tu tak studená válka zpět. Z"stane jen u studené, pane Zaorálku, když ignorujete všechny důkazy o tom, kdo postřílel první lidi ve válce, kdo se jen brání a kdo útočí?

http://www.washingtonsblog.com/2014/09/former-u-s-ambassador-ussr-u-s-nato-provoking-ukrainian-crisis.html

5 hlasů

Jediný rozumný názor má řecký ministr , o názoru toho našeho přiblbla je škoda mluvit !

2 hlasy

Každý má právo na svůj názor nehledě na to co Zaorálek plácá.

0 hlasů

Hackeři ze skupiny "Kyberberkut" zveřejnili na svých internetových stránkách dokumenty, získané "z počítače hlavního vojenského prokurátora Ukrajiny", podle nichž se situace v pásmu ATO (antiteroristická operace) na jihovýchodě Ukrajiny stala pro silové struktury kritickou. "Vojska jsou demoralizovaná a vzdávají se do zajetí, rezervy nejsou, mobilizace vázne, povolanci prchají do Ruska a na Západ," píše se ve sdělení skupiny.

Na internetové stránce je zveřejněn fragment rozkazu prvního zástupce vedoucího protiteroristického centra SBU (hlavy ATO v Doněcké a Luganské oblasti), generálporučíka S.N. Popko, v němž se hovoří o vytváření zatarasovacích oddílů z bojovníků dobrovolnických jednotek, které mají zabránit hromadné dezerci z bojiště u Debalceva. Jsou uvedeny také informace o dezertérech - hackeři zveřejnili jejich seznam.

6 hlasů

Mohlo by to vyřešit nové referendum obyvatel Donbasu pod dohledem OSN, anebo odzbrojit separatisty, uznat že je Donbas součást Ukrajiny a platí minské dohody, ale celý region dočasně na několik let pod správu OSN a modrých přileb, které budou chránit proruské obyvatelstvo před pomstou Kyjeva. Za pár let snad emoce na obou stranách opadnou a bude možný rozumný dialog. Hlavně ale zastavit to vraždění. Tím nikdo nic nezíská.

0 hlasů

Konfrontace mezi východními a západnímu Ukrajinci není nic nového. Bylo tomu tak před válkou, za války i po válce. Jedni jsou hrdi na Rudou armádu a vítězství, druzí dodnes uctívají Banderu. USA cítily již delší dobu příležitost pomocí Banderovských oligarchů a EU posunout hranice vlivu opět blíže k Rusům, bez ohledu na to, že v 90.letech přislíbili nerozšiřování vlivu na Východ. Dnes jsou schopni Občanskou válku na Ukrajině zneužít k vyprovokování války minimálně v Evropě. Dokázali touto občanskou válkou mezi Ukrajince vnést takovou nenávist, že nějaký smír nebude trvalý.Vyřešení této patové situace by bylo na Nobelovou cenu, kdyby se nerozdávala za činy opačné.

1 hlas

Na Novinkách se většina a nebojím se je nazvat blbů zastává Ruska a RUSÁKŮ,ŽE JE TAM UTISKUJÍ.aNO TROVHU TO PŘEHNALI ALE KDYŽ SI ČLOVĚK PROMÍTNE HISTORII TAK SI UVĚDOMÍ JAK SE CHOVALI RUSOVÉ K Ukrajině a ukrajincům.A dobře to popsal jedn pisatel kterého cituji-Kdo nemůže a co nemůže, je trošku jinak. Ti Rusové byli na Ukrajinu záměrně dosídleni a po genocidě Ruska vůči Ukrajině. Bylo to 7 milionů lidí vyvražděných hladem a to skutečně Ukrajina hned tak nezapomene. Tuto válku rozpoutal Kreml a proč, to je jasné i absolventům našich zvláštních škol.Toto je pravda takže ty kecy Ruska jsou většinou jen účelové aby se zbavili odpovědnosti za to co se děje a ještě jim spousta čecháčků na úrovni trilobita tleská.A co takhle ty roky co nás tady také ne v podstatě ale fakticky okupovali to už je snad pro většinu pasé?Jsme tak blbí nebo nás zradila paměť.

0 hlasů

zaoralek je především vůl a nejhorší ministr jasně že po senilním bojovníkovi proti rusku

7 hlasů

Koukal jsem na tu ruskou tv-stanici, ktera vysila na satelitu anglicky. To je skutecne jenom propaganda na ruskem pozlatku. Co tam melou za lzi, to se tezko veri.

0 hlasů

Pane kolego, zkuste si pustit ČT :-) To je propaganda jedna báseň. A má to být vyvážené veřejnoprávní vysílání... Ruský satelit si platí Rusové. Tvarůžkovou, Borka a další mluvící hlavy si bohužel platíme každý z nás....:-(

8 hlasů

maš vůbec neco v hlavě?????

2 hlasy

Tento Váš dotaz, podle očekávání, nechápe.

0 hlasů

Syrská rozvědka zaznamenává obrovský nárůst amerických zbraní u ISIL
Robert Tilford
29.1.2015
Zpravodajská agentura Fars v Teheránu uvádí, že představitelé syrské rozvědky a bezpečnostních složek odhalili, že teroristická skupina Islámský stát Iráku a Levantu (ISIL) „používání vyspělé špičkové zbraně, které se vyrábí pouze v USA“, a dodali, že „největší náklad tohoto druhu byl odeslán teroristům teď nedávno“.

„Tyto zbraně byly dány ISIL v Sýrii a jen několik kilometrů od turecké hranice,“ uvedla zpravodajská internetová stránka Al-Waqt v arabštině, kdy cituje informovaný zdroj.

To nemůže být náhoda! Mějte na paměti, že tyto zbraně jsou v mnoha případech požívány proti nevinným civilistům v Sýrii a Iráku.

Můžete najít spoustu videí s popravami, na kterých bojovníci ISIL v amerických uniformách BDU (Battle Dress Uniforms) z přebytků vraždí lidi americkými útočnými puškami M-16.

Zdroj poznamenal, že mezi tyto vyspělé zbraně patří i „protitankové rakety, jakož i lehké a polotěžké zbraně. Vídáme také bedny od munice NATO,“ řekl jeden z velitelů syrské armády přes stránku sociálních médií, který si z bezpečnostních důvodů přál zůstat v anonymitě.

Zpráva uvádí, že zásilka obsahovala doposud největší náklad v USA vyrobených zbraní zaslaných jako pomoc ISIL.

To je konzistentní se zprávami senátora Randa Paula a dalších v kongresu, kteří říkají, že USA poskytly syrským ozbrojencům, z nichž mnozí jsou strategicky napojeni na ISIL, přes 600 tun zbraní.

3 hlasy

Bublina splaskla, ukrajinské síly nebojují s regulérními ruskými jednotkami

Tvrzení o nasazení regulérních ruských jednotek na území Ukrajiny, se kterými přicházela v posledním týdnu ukrajinská média, popřel ve čtvrtek náčelník ukrajinského generálního štábu Viktor Muženko.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/360213-bublina-splaskla-ukrajinske-sily-nebojuji-s-regulernimi-ruskymi-jednotkami.html

11 hlasů

Ruská federace prostřednictvím určité části propagandou zneužitých občanů východní části Ukrajiny vede válku proti suverénnímu ukrajinskému státu: vede ji jednak na frontě, která je logisticky podporovaná neustálým přísunem zbraní, instruktorů, velitelů a celých ruských vojenských jednotek," říká v rozhovoru s Karlem Hvížďalou někdejší velvyslanec v Moskvě Luboš Dobrovský.------to je ten pan co ho platí John Mc Cain?

8 hlasů

... „Dnes máme důkazy o působení ruských vojáků, občanů Ruské federace, v nezákonných ozbrojených skupinách účastnících se bojů. Boje s regulérními jednotkami ruské armády nevedeme,” řekl Muženko agentuře Interfax na setkání se zahraničními vojenskými atašé.

9 hlasů

NATO důkazy nemá jak tu bylo před velmi nedávnou dobou v článku.

2 hlasy

Erfurt - In Erfurt sind rund tausend Menschen unter dem Motto "Patriotische Europäer gegen die Amerikanisierung des Abendlandes" (Pegada) auf die Straße gegangen. Auf Spruchbändern warnten sie vor den USA als "Terrormacht", einem Bruch mit Russland und einem dritten Weltkrieg. Es war der erste Aufmarsch von Pegada-Anhängern.

2 hlasy

Slovensko: Otvorený list ministrovi obrany SR a vláde SR – žiadosť o odobratie vyznamenaní z
vojenských operácií ASR pod hlavičkou NATO.

Pán minister,
týmto listom Vás žiadam o odobratie vyznamenania NATO a vyznamenania MO SR za vojenské operácie pod hlavičkou NATO v Kosove. Verím, že to pochopíte a žiadam o súhlasné stanovisko. rtn. v.z. Robert Bačinský V otvorenom liste ministrovi obrany SR, vláde SR a prezidentovi SR vraciam dve spomínané vyznamenania, pretože sa nesmierne hanbím za svoju službu v tej najzločineckejšej a najneľudskejšej organizácii, aká bola kedy založená a pretože sa mi hnusí diktátorská politika USA, ktorú po celom svete pre svoje sebecké záujmy stále častejšie presadzuje aj pomocou NATO. Máte pravdu, som inšpirovaný mojim hodnostne vyšším kolegom pánom pplk. Marekom Obrtelom z armády ČR. Som presvedčený, že viete o koho ide a v plnej miere súhlasím s jeho názormi. Verím že nás, ktorí sa Vám obrátime chrbtom, bude stále viac a viac....

10 hlasů

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/13198-slovensky-vojak-vratil-vyznamenani-stydi-se-ze-slouzil-pro-zlocineckou-organizaci-nato-a-usa-pohrdam-vami-pretoze-ste-ucebnicovym-prikladom-pokrytectva-a-analnej-akrobacie.aspx

2 hlasy

Zaorálek si umí představit rozšíření seznamu osob a firem se zakázaným vstupem a zmrazeným majetkem a navrhl prodloužení jeho platnosti až do prosince. Nakonec v EU schválila rozšíření seznamu a prodloužení platnosti sankcí do září tohoto roku.
Zaorálku, Zaorálku, kopeš hrob sociální demokracii i sobě.

15 hlasů

Pan Zaorálek by si už neměl nic představovat. "Revolucionář" a hřímač z parlamentní tribuny je dnes bohužel jen přizdisr.čem, který hájí bůh ví čí zájmy. České republiky určitě ne. Až bude jednou ČSSD zkoumat, kdo byl jejími hrobníky, tak za jednoho z nich může určit Lubomíra Z.....

9 hlasů

Svazák Zaorálek má v sobě jednotný postoj z dob minulých

7 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov